2018 01 09 Digitala Trender

Vilka digitala trender står vi inför under 2018?

2018-01-09

Vilka digitala trender kommer vi få se under 2018? Hmmm…. det är onekligen en spännande fråga. Vi har tittat lite närmare på utvecklingen inom webbdesign och dessa är några av trenderna som är på uppåtgående:

1. Fler möjligheter
Vi kommer att få se fler webbsidor som bryter mot gamla regler. Texter, grafik och bilder får större spelrum med oväntade placeringar, storlekar och färger. Syftet är att överraska och väcka nyfikenheten hos besökarna. Lekfulla Illustrationer och ikoner kommer få ett uppsving och nya, innovativa animationer har utvecklats för att uppmärksamma det viktigaste innehållet på ett mer effektivt sätt. 

2. Mer av allt
Vi ser också en trend som går ifrån det minimalistiska uttrycket och istället öppnar upp för maximalismen! Här är ledordet ”Mer av allt”. För den som vågar finns inga gränser. Glöm ”ljust och fräscht” och tänk istället att bryta mot alla tidigare oskrivna regler. Detta innebär mer fantasifulla sätt att locka till läsning och få besökaren att agera. 

3. Snabba budskap
Video har varit på tapeten under lång tid och trenden pekar även fortsättningsvis rakt uppåt. Google, Facebook och YouTube satsar nu på 6-sekunders reklamfilmer eftersom många användare vill ha kortare och intensivare reklambudskap i sina flöden. Frågan är: Hur skulle du presentera ditt företag på 6 sekunder?