2018 03 08 Att Vara Praktikant Pa Ohappa

Att vara praktikant på ohappa

2018-03-08

ohappas praktikant Emma Andersson som läser sitt andra år på PR & Informationsprogrammet är nu halvvägs igenom sin tio veckors praktik. Vi har intervjuat henne för att få en inblick av hur det är att vara praktikant hos ohappa.

Nu har du varit här i 6 veckor, hur tycker du det har varit så här långt?
Jag har kommit in bra här. Jag tycker att alla inkluderar mig och efter bara några veckor har ohappa verkligen fått mig att känna att jag har valt rätt bransch att jobba inom i framtiden, och det är guldvärt, säger Emma med ett stort leende.

Varför valde du att göra praktik hos just ohappa?
När jag gick sista året på gymnasiet besökte vi ohappa och andra företag i Hudiksvall. Jag fastnade för ohappa och tänkte att någon gång i framtiden vill jag vara här mer en bara en dag. När vi sedan skulle börja söka praktikplats i höstas skickade jag iväg ett mejl till Ola, eftersom jag redan visste vart jag vill göra min praktik, och då fick jag den platsen jag ville!

Vad vill du uppleva och lära dig under den tiden du är med oss här på ohappa?
Jag vill lära mig hur den här branschen fungerar. Nu är jag under samma tak tillsammans med dem som har hög kompetens, inte bara inom kommunikation, utan även de grafiska och tekniska områdena. Det känns som jag får lära mig om branschen i sin helhet. Till exempel om jag ska skriva ett nyhetsbrev eller göra en webbanner, då har jag alla proffs under ett och samma tak och det finns hjälp att få hos de bästa i sitt område.

Vad har du jobbat med och lärt dig hittills?
Jag har jobbat med Blodomloppet i Hudiksvall där ohappa är med och sponsrar, samt hjälper dem med marknadsföringen. Blodomloppet är det projekt jag kommer jobba med från början till slut under min tid här. Jag har även varit med att utveckla hemsidor, skrivit texter, fotat, filmat och redigerat. Jag har fått testa på väldigt mycket nytt. Jag har aldrig jobbat med en kund tidigare, men nu har jag jobbat med Blodomloppet och har lärt mig mer om hela processen. Man får lära sig hur man tar fram förslag för kunden, för att tillsammans komma fram till en lösning. Det funkar inte bara att jag kommer på en idé och då ska det var så, utan man måste jobba fram den bästa idén tillsammans med kunden.

Vad är din bild av ohappa nu, efter du har varit här ett tag?
En professionell syn på ohappa och att de är riktiga proffs! Fastän att allt de jobbar med är riktigt proffsigt och bra gjort, finns det alltid en ödmjukhet bakom, både mot varandra och mig som ny, och såklart kunderna. Jag hade en väldigt bra bild innan och den har bara blivit bättre!

Vad ska du göra efter din praktikplats på ohappa, och hur har praktiken hjälpt dig hittills?
Det känns som att efter mina 10 veckor så kommer jag ha fått en bra bild av vad jag vill göra i framtiden, och jag känner redan att jag vill absolut jobba i denna bransch. Nu vet jag att jag vill jobba med kunder och få fram och producera kreativa lösningar. Min tid på ohappa har varit guld värd!