2018 05 07 Nagra Tankar Kring GDPR

Några tankar kring GDPR

2018-05-07

GDPR är på ingång över hela Europa, och det formligen regnar in nyheter, artiklar och mail där förkortningen GDPR står med i ämnesraden. Dessa kommer ofta från företag som vill sälja utbildningar och certifieringar inom området och som trycker på att vi ska börja känna panik eftersom att lagen träder i kraft den 25 maj i år.

Andas. Ta det lugnt. Handla inte i panik.

Låt oss ta en närmare titt på det här. GDPR (dataskyddsförordningen) är en viktig del i skyddet av personuppgifter, och att utbilda sig inom GDPR är en god idé – det gäller bara att hitta den utbildning som passar just er och er bransch. Ni kanske inte hanterar mängder av personuppgifter? Eller hanterar personuppgifter utifrån olika perspektiv i er verksamhet? Här gäller det att lägga några minuter extra på utbildningserbjudandet och stämma av med den information som finns att läsa på datainspektionen.se. Ta även en närmare titt på de företag som erbjuder certifieringar inom GDPR. Tänk på att man inte kan bli ”certifierad” inom GDPR då det i sig är en EU-lag.

Om ni har funderingar och frågor om GDPR – tveka inte att kontakta oss. Vi tipsar gärna om företag som håller grundliga utbildningar i ämnet.