2018 10 23 Ny Webbsida Monitor

Ny webbsida till Monitor

2018-10-23

I början av 2018 hörde Monitor av sig till ohappa. De ville bygga om sin webbsida men ville ha extern hjälp att sätta struktur/innehåll, ta fram förslag på grafisk form samt utveckla moduler till webbsidan. Önskemålet från Monitor var att de själva skulle kunna bygga sin webbsida utifrån färdiga moduler med olika funktioner och grafisk utformning.

Samarbetet inleddes med ett antal möten tillsammans med kund när målsättning, målgrupper och målgruppers behov diskuterades. Utifrån dessa möten tog ohappa fram ett förslag på struktur och därefter tog Johan på ohappa fram ett antal skisser på hur en startsida och en undersida för att visa hur sidan skulle se ut rent grafiskt. Därefter satt en av ohappas utvecklare, Emma, på plats hos Monitor under ett antal månader och byggde önskade moduler från grunden tillsammans med Monitors utvecklare. När ett antal grundmoduler fanns på plats tog Monitor själva över jobbet och färdigställde webbsidan samt fyllde den med innehåll. 

Parallellt med detta arbete fick ohappa även uppdraget att arbeta fram en teknisk manual för 
SEO (Search Engine Optimization) för att Monitor skulle kunna bygga webbsidan så tekniskt bra som möjligt. Vi tog även fram en checklista på vilka moment de skulle genomföra i samband med webbsidelanseringen för att inga delar skulle missas. Sist men inte minst bistod vi med kunskapsöverföring och genomgång av Googles olika verktyg för att mäta och analysera webbtrafik. Detta arbete genomfördes i samarbete med vår underkonsult Fredrik Fernlund. 

Nu har Monitor lanserat den nya webbsidan. Tack för ett roligt samarbete och grattis till en både funktionell och snygg webbsida. Bra jobbat!

www.monitor.se