2020 03 31 Valkommen Petra Ny Praktikant

Välkommen Petra – ny praktikant på ohappa

2020-03-31

Vi välkomnar Petra Olgarsson som under 10 veckor kommer att praktisera hos oss på ohappa. Hon studerar sista året på Programmet för strategisk kommunikation vid Umeå universitet där praktiken är den avslutande delen av hennes utbildning.

Hur kommer det sig att du sökte praktikplats hos oss?
– Jag hörde först talas om er från vår lärare på gymnasiet när han berättade att en annan klass hade varit på studiebesök hos er. Efter det började jag följa ohappa i sociala medier och sedan dess har jag blivit mer och mer intresserad av er som arbetsplats.

Du har nyss avslutat ditt examensarbete i kriskommunikation, kan du berätta mer om det?
– Jag och en klasskamrat har skrivit om influencern Isabella Löwengrips kriskommunikation i samband med att hon hösten 2019 genomgick en förtroendekris. Vi analyserade hennes blogginlägg kring krisen för att bland annat se vilka retoriska strategier hon använde sig av.

Vad ser du mest fram emot under din tid på ohappa?
– Jag ser väldigt mycket fram emot att få prova på att arbeta praktiskt med kommunikation. Min utbildning är till största delen teoretisk så det ska bli spännande att prova på olika områden i praktiken, särskilt saker som rör strategisk kommunikation, avslutar hon.


Varmt välkommen Petra!