2020 04 08 Tre Snabba Med Helena

Tre snabba med Helena om produktionsledning

2020-04-08

Kan effektiv produktionsledning öka lönsamheten i projekt? Vi bad Helena, produktionsledare på ohappa, att svara på några frågor kring produktionsledning.

En produktionsledare sägs vara nyckeln till varje lyckat projekt. Varför?
– För att ett projekt ska lyckas behöver du organisera, prioritera och ha koll på detaljer. Dessutom ska du göra detta tillsammans med andra. Genom effektiv och strukturerad produktionsledning har dina projekt chansen att bli mer resurseffektiva och därmed lönsammare. Att ha en operativ produktionsledare bidrar därför ofta till projektets framgång.

Vilka är de största utmaningarna med produktionsledning?
– Kommunikation och samordning. Jag tror att det gäller projekt överlag – utmaningen är oftast att organisera och samordna resurser i form av personer, tid och annat på det mest effektiva sätt som går. Att även säkerställa så att alla i projektet har samma syn på mål och arbetsgång i projektet är också en vanlig utmaning.

Hur kan ohappa hjälpa?
– Vi på ohappa kan hjälpa till med att driva era befintliga projekt såväl som att implementera ett strukturerat, tidsbesparande arbetssätt som strömlinjeformar ert arbete. Vi kan alltså leverera en komplett lösning eller stötta där det behövs för just er verksamhet.

Kontakta Helena på 070-285 51 99 eller helena@ohappa.se för att veta mer.