2020 05 07 Tre Snabba Med Goran

Tre snabba med Göran om content i sociala medier

2020-05-07

Vilken betydelse har egentligen innehållsproduktion? Vi bad Göran Persson, copywriter på ohappa, att svara på några frågor om content i sociala medier.

Varför är det viktigt att synas och höras i sociala medier?
– Den stora fördelen med de sociala plattformarna är att du kan nå ut till din målgrupp närsomhelst och varsomhelst. Som företag kan du stärka relationen med dina kunder genom att visa upp en mer personlig sida med sådan information som kanske inte passar lika bra på företagets webbsida. Genom att kommunicera och interagera med din målgrupp får du inte bara mer trogna kunder, du stärker även varumärket på ett naturligt sätt.

Hur skapar man content som slår igenom informationsbruset?
– Jag anser att all content som du skapar ska ge dina kunder och din målgrupp något av värde. Inget värde – inget resultat. Om du vill berätta någonting för världen, måste du göra det på ditt sätt och mer attraktivt än de andra på din marknad. På vilket sätt är dina produkter eller tjänster bättre än konkurrenternas? Vilken kunskap kan du bjuda dina kunder på så att de känner att ditt företag är det bästa för dem? När du hittar dina USP:ar och kan presentera dessa på ett enkelt och trovärdigt sätt, kommer trafiken till dina sidor (och din försäljning) att öka.

Hur kan ohappa hjälpa?
– Vi på ohappa kan hjälpa dig att skapa intressant och relevant innehåll som skiljer sig gentemot dina konkurrenter. Vi analyserar dina styrkor och formar ditt erbjudande för att uppnå maximal effekt mot din målgrupp. Kort sagt, vi vässar kommunikationen på dina olika kanaler.