2020 05 27 Vad Ska Man Tanka Pa Vid Praktik

Vad ska man egentligen tänka på när man söker praktikplats?

2020-05-27

Vi ställde några frågor till Petra Olgarsson som har praktiserat hos oss under våren. Läs mer om hennes tid på ohappa och ta del av hennes råd inför praktiken.

Hur har det varit att praktisera på ohappa, särskilt under rådande omständigheter i samhället?
– Det blev inte som jag tänkt mig i och med att många arbetar hemifrån och att möten sker på distans. Men det är också ett unikt tillfälle att mitt i en kris se hur företag jobbar på, anpassar sig och ser möjligheter istället för hinder. Många i min klass blev av med sina praktikplatser eller har haft praktiken på distans, så jag är tacksam över att ha haft en praktik som inkluderat många varierande arbetsuppgifter och där vi på ett smidigt sätt samverkat mellan digital och fysisk arbetsmiljö. Min tid på ohappa har varit spännande och jag känner att jag har lärt mig massor.

Vilka tips har du att ge till dem som ska söka praktikplats i höst?
– Läs på om de ställen du är intresserad av att ha praktik på och kontakta dem tidigt. Du kommer att sticka ut ur mängden om du verkligen visar vad du kan och vad du är intresserad av. I mitt fall är jag mest intresserad av strategisk kommunikation och därför passade ohappa mig perfekt.

Nu närmar sig examen med stormsteg. Hur känns det?
– Det känns både roligt och nervöst, med tanke på hur osäker arbetsmarknaden är just nu. Men jag är säker på att det kommer att lösa sig på något sätt, avslutar Petra.

Tack Petra för en fin praktikperiod och lycka till.