3 Snabba Nyhet Nya Webbsidan Anna

Tre snabba med Anna om strategi & planering

2020-08-24

I digitaliseringens tidevarv är det viktigare än någonsin med ordning och reda. För att få veta mer om detta ställde vi några frågor till Anna Westberg Engman, projektledare och delägare på ohappa. Lyssna till hennes råd och skapa en tydlig plan för företagets marknadsarbete idag.

Varför är det så viktigt med en tydlig strategi och planering i marknadsföringen?
– En strategi är viktig för att jobba åt rätt håll, den visar hur marknadsföringen ska ta dig närmare målen i företaget. Med planen håller du koll på själva marknadsarbetet och ser till att aktiviteter samkörs på rätt sätt. Det gör jobbet effektivt.

Vad vill du säga till den som funderar på att ta hjälp med att driva företagets marknadsföring?
– Att vara ansvarig för marknadsföringen i ett bolag är ofta tufft och ofta ganska ensamt. Många har höga förväntningar på sig. Med en extern byrå som kan komplettera egna resurser blir det snabba resultat och ordning och reda. Du får avlastning, nivån höjs och du får hjälp att få saker gjorda.

Hur kan ohappa hjälpa till?
– Vi jobbar på en mängd olika sätt, det beror helt på kundens behov. I min roll kommer jag ofta kunden väldigt nära och fungerar som ett bollplank och rådgivare i strategiska frågor. För oss på ohappa är det viktigt att lära känna företaget för att producera innehåll, driva sociala kanaler och stötta på andra sätt i marknadsföringen.

Läs mer om våra tjänster inom Strategi & Planering