Nyhet Ohappa Angelika

Lär känna Angelica Jonsson – ohappas nya praktikant

2020-12-10

Angelica Jonsson studerar digital kommunikation vid JENSEN yrkeshögskola i Stockholm. Den 23 oktober påbörjade hon sin praktik här hos oss på ohappa. Med ett stort intresse för text- och bildproduktion ser hon fram emot att lära sig mer om yrkeslivet i kommunikationsbranschen.

Hur kommer det sig att du sökte praktik på ohappa?
– Jag fick höra talas om er av en kollega och blev genast nyfiken när jag insåg att ohappa är en fullservicebyrå som jobbat mot företag verksamma inom alla möjliga branscher. Jag ser det som en stor chans att få en bredare insyn i den digitala kommunikatörens arbete och även lära mig mer om arbetet som utövas av b.la formgivare, projektledare och webbutvecklare.

Berätta gärna mer om din utbildning. Hur har första terminen varit?
– Jag påbörjade min utbildning i september och hittills har vi haft en hel del praktiska uppgifter som är väldigt roliga och utmanande. Våra lärare har mycket egna arbetserfarenheter av digital kommunikation från byråvärlden vilket lyser igenom i kursernas upplägg.

Hur har din utbildning påverkats av Covid-19?
– Till följd av viruset och den ökade smittspridningen har jag än så länge inte träffat mina lärare och klasskamrater i verkligheten. Fysiska träffar på högskolan i Stockholm har blivit inställda och det är digitala möten via Zoom som gäller tillsvidare. Jag håller tummarna för att situationen i världen förbättras snart så att vi alla kan återgå till våra vanliga rutiner.

Din praktikperiod har ett annorlunda upplägg i jämförelse med våra tidigare praktikanter, eller hur?
– Ja, det stämmer. Vår praktik sker parallellt med skolarbetet under hela terminens gång vilket innebär att jag kommer få uppgifter av skolan som ska utföras på min praktikplats. Jag ser det som en möjlighet att få ta del av det bästa från två olika världar.

Vad ser du mest fram emot under din tid hos oss?
– Jag ser fram emot att se och lära mig mer om den varierade kommunikationen som ohappa erbjuder. Jag är främst intresserad av text- och bildproduktion, men vem vet vad som kommer fängsla min uppmärksamhet efter den här mångsidiga praktiken, avslutar Angelica med glimten i ögat.