Nyhet Ohappa Web Vilma 01

Vilma ser fram emot sin prao på ohappa

2021-11-09

Vilma Hedlund går i årskurs nio på Östra skolan och den här veckan kommer hon att praoa på ohappa. Med sitt stora intresse för hästar och ridsport ser hon nu fram emot att lära sig mer om hur hon kan marknadsföra sig själv i sociala medier.

Hur kommer det sig att du vill du praoa på just ohappa?

– Jag valde att praoa på ohappa för att jag vill lära mig mer om hur man t ex kan marknadsföra sig på sociala medier. Jag håller på med hästar och ridning, och då behövs det sponsorer eftersom det är en dyr sport. För att kunna få sponsorer gäller det att marknadsföra sitt personliga varumärke och här på ohappa hoppas jag få lite tips som jag kan använda mig av, förklarar Vilma. 

Vad ska du göra under din praktik?

– Jag hoppas få en bild av hur det är att arbeta på en kommunikationsbyrå. Jag ska t ex få skriva om filmen ”Social Media Dilemma” och därefter producera ett inlägg till sociala medier om filmen. Jag ser även fram emot att få en genomgång i Illustrator och hur man skapar logotyper. Då bakning är ett stort intresse har jag lovat kollegorna att skämma bort dem med gott fika. 

Vad ser du mest fram emot under din praktik hos oss?

– Jag ser mest fram emot att lära mig mer om marknadsföring på sociala medier, hur hemsidor är uppbyggda och hur loggor skapas. Det ska bli kul att se hur de anställda här jobbar med sina uppgifter och hur de skapar innehåll och material efter kundernas önskemål, säger Vilma med ett glatt leende.