Carina Praktik Webb

”ohappa har varit en rolig och lärorik praktikplats”

2022-03-25

Carina Steggo-Uddh läser andra året på Kommunikations- och PR-programmet vid Mittuniversitetet i Sundsvall och under tio veckor hon har praktiserat hos oss på ohappa. För att veta mer om hur hon har upplevt sin praktikperiod gjorde vi en kortare intervju.

Hur skulle du säga att din praktikperiod har varit?

– Den har varit så rolig och varierande, tänk att tio veckor kan gå så snabbt. Jag har fått varit delaktig i många olika delar av arbetet här och fått lära mig mycket nya saker som kommer att vara till nytta för min kommande yrkesroll. Jag har fått en god inblick hur det strategiska och operativa arbetet går till på en kommunikationsbyrå med fokus på medelstora B2B-företag och det har varit mycket värdefullt för mig, berättar Carina.

Vad har du lärt dig under din tid på ohappa?

– Massor med härlig erfarenhet tar jag med mig. På ohappa har alla som arbetar här varit otroligt inkluderande och jag har känt mig mer som en kollega än en praktikant. Jag har bland annat fått skrivit korta och kärnfulla texter som ska publiceras till webben, skrivit medarbetarporträtt, korrekturläst texter, tagit del av nyttiga planeringsverktyg och strategiskt planeringsarbete av sociala medier.

Finns det någon speciell händelse kommer du att minnas?

– Jag har fått varit delaktig i flera spännande lanseringar under en intensiv period här på ohappa och har fått en god inblick i arbetet med B2B. I samband med Huddigs lansering av Twin Power gjorde vi på ohappa ett besök på deras fabrik, vilket var kul för att få ta del av kundens verksamhet och produktion.

Hur känns det att snart vara tillbaka på Mittuniversitetet?

– Det ska bli roligt att ta del av ny kunskap. Det är en ynnest att få lära sig nya saker och utvecklas som person. Sedan ska det såklart bli roligt att lyssna hur alla andras praktikperioder har varit när vi träffas, avslutar Carina med ett varmt leende. 

 

Vi på ohappa tackar Carina för hennes insats under dessa veckor. Lycka till med fortsatta studier!