DellenMejeriet först i världen att lansera komplett sortiment med Miljömärkningen Svanen

Kund: DellenMejeriet Kategori: #Grafisk Produktion Producerat: 2020

När DellenMejeriet i Delsbo blev tillfrågade av Tetra Pak om de ville bli först i världen med en ny typ av förpackning, var svaret självklart. Då vi på ohappa tidigare hade gjort designen på de tidigare förpackningarna så fick vi även uppdraget att designa de nya.

Dellemejeriet Logo

DellenMejeriet levererar mejeriprodukter gjorda av mjölk från närliggande gårdar. Syftet är att stödja de lokala mjölkbönderna, minska transporterna samt hålla landsbygden levande. DellenMejeriets produkter finns att köpa i livsmedelsbutiker runt om i Hälsingland.

Casebild DM1

De nya förpackningarna från Tetra Pak går under namnet TetraRex® Biobased och är tillverkade av enbart växtbaserat material. Detta bidrar till att minska användningen av fossila material. Eftersom trycktekniken var annorlunda än tidigare upplagor, så lades mycket tid på att hitta exakt rätt blandning av färger för att uppnå den önskade färgskalan. Genom en nära kontakt med Tetra Pak, blev resultatet en palett av matta, lugna färger.

Casebild DM2

När den första serien av förpackningar var klara fotograferades den nya upplagan inför det kommande lanseringsmaterialet. Då covid-19 satte lite käppar i hjulen för en studiofotografering, sattes en enklare, provisorisk studio upp hemma hos en av våra medarbetare.

Casebild DM3

Inför lanseringen tog vi även fram annonser, broschyr, affisch, rollup samt uppdaterade DellenMejeriets webbsida utifrån den nya designen. Lanseringen skedde under sommaren 2020 och de nya förpackningarna emottogs mycket väl av såväl butiker som konsumenter.

Casebild DM4

Vi har jobbat med ohappa i flera år och är väldigt nöjda med samarbetet. Förpackningarna utmärker sig på mejerihyllorna och vi är väldigt stolta över designen. ohappa är otroligt duktiga på att ta fram förslag och genom god dialog hittar vi alltid de bästa lösningarna.

Leif Björklund

VD

DellenMejeriet

Anna Portrait

Anna Westberg Engman

Projektledare

073-983 48 99

anna@ohappa.se

Anna Portrait

Behöver ni hjälp med er nästa förpackningsdesign?

Läs vår integritetspolicy

Anna Westberg Engman

Projektledare

073-983 48 99

anna@ohappa.se

Anna Portrait