ohappa AB 10 årFör 10 år sedan bildades ohappa AB. Verksamheten hade då varit igång i 6 år under namnet ohappa och 2009 hade företaget vuxit så pass att det var dags att bilda aktiebolag och anställa fler i verksamheten.

För att fira ohappas 10-årsjubileum kommer vi under hösten att lyfta fram olika händelser från ohappas resa, som faktiskt började redan 2003 i en lägenhet i Göteborg.

Välkommen att följa med på en händelserik tillbakablick! 

 

Del 1: 2003 – Ett dialektalt utryck från norra Hälsingland

I sökandet efter ett kort och unikt namn för verksamheten faller valet på ohappa, ett dialektalt utryck från norra Hälsingland som betyder “av en händelse”, “att någonting händer av en slump”.

Läs mer om Del 1: 2003 – Ett dialektalt utryck från norra Hälsingland

 

Del 2: 2005 – "Ikeas reklamtös är från Forsa" 

I början var uppdragen mycket varierande. Anna fick till exempel ett uppdrag av IKEA att ta fram rekvisita till en fotografering för en global kampanj.
Läs mer om Del 2: 2005 – "Ikeas reklamtös är från Forsa" 


 

Del 3: 2006 – Familjen och företaget växer

Att balansera arbete och privatliv med två småbarn i hemmet innebär att man ibland helt enkelt måste göra det bästa av situationen – Som att kombinera arbetsplatsen med skötbordet.

Läs mer om Del 3: 2006 – Familjen och företaget växer 

 

Del 4: 2006 – Glada Hudik-teatern

År 2006 fick Anna en förfrågan om att skapa scenkläder till föreställningen Elvis inför premiären på Cirkus. Det var startskottet för en flera år fantastisk resa med Glada Hudik-teatern och en av de viktigaste milstolparna i ohappas historia.

Läs mer om Del 4: 2006 – Glada Hudik-teatern