Produktlansering av Viper för Hexatronic Cables & Interconnect Systems

Kund: Hexatronic Cables & Interconnect Systems Kategori: #Design #Utveckling #Grafisk Produktion #Varumärke & Strategi

I oktober 2015 lanserade Hexatronic Cables & Interconnect Systems en helt ny generation mikrokablar inom Micronetsystemet – Hexatronic Viper.

Hexatronic Logo2013 Utantagline

Hexatronic Cables & Interconnect Systems ingår i Hexatronic Group AB och är en systemleverantör som utvecklar, tillverkar, marknadsför och tillhandahåller service inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag.

Hexatronic Viper 1270X600 5

Uppdrag
ohappa fick i uppdrag att ansvara för produktlanseringen av den nya serien, som skedde i samband med Elmässan i oktober 2015. Arbetet innefattade allt från planering till produktion före, under och efter lanseringen. För att tydligt kunna särskilja den nya generationen mikrokablar från Hexatronics övriga sortiment fick serien namnet Viper (huggorm) och en egen logotyp skapades. Resultatet, som blev en stilren logotyp med anspelning på huggtänderna från en ”Viper”, syns nu i all kommunikation rörande serien.

Hexatronic Viper 1270X600 8

Film och säljpresentation
Fördelarna med Viper visualiserades genom en film som ohappa producerade. Filmen är också en del i den presentation som togs fram som säljstöd för Viper.

Hexatronic Viper 1270X600 1
Hexatronic Viper 1270X600 2

Webb och sociala medier
I samband med lanseringen fick också Viper stå i fokus på både Hexatronic Cables & Interconnect Systems webbsida och sociala kanaler.

Hexatronic Viper 1270X600 6

Nyhetsbrev/Mailchimp
Före, under och efter mässan kommunicerades lanseringen via nyhetsbrev och sociala medier. Till en början som en hint om den nya produkten, för att därefter fokusera på kundfördelar och case.

Hexatronic Viper 1270X600 7
Hexatronic Viper 1270X600 9

Mässmaterial och giveaways
Eftersom Viper var det stora dragplåstret för Hexatronic under Elmässan var också mässmaterialet en viktig del i lanseringen. Monterväggarna pryddes av Viper och giveaways i form av graverade kabelhylsor togs fram.

Hexatronic Viper 1270X600 3
Hexatronic Viper 1270X600 4

Trycksaker
ohappa producerade allt tryckt material inför lanseringen av Viper, från annonser till en fyrsidig trycksak på två olika språk.

Hexatronic Viper 1270X600 10

Efter lanseringen
Även efter den officiella lanseringen har Viper fått stort utrymme i Hexatronics marknadsföring. Den mailbaserade Viper-challenge är ett exempel. Tävlingen, där de medverkande fick visa upp sina Viper-kunskaper, fick stort genomslag och deltagarantalet var stort.

Resultat
Responsen från kunderna lät inte vänta på sig och intresset för produkterna är fortsatt stort.

Anna Portrait

Anna Westberg Engman

Projektledare

073-983 48 99

anna@ohappa.se

Anna Portrait

Kan vi hjälpa er med er nästa produktlansering?

Läs vår integritetspolicy

Anna Westberg Engman

Projektledare

073-983 48 99

anna@ohappa.se

Anna Portrait