Vänligen vänta medan meddelandet skickas...

DellenMejeriet

Förpackningsdesign, logotyp samt butiksmaterial

DellenMejeriet är ett lokalt mejeri i Delsbo som startades och drivs av lokala eldsjälar. De boende i och kring Dellenbygden har under lång tid efterfrågat närproducerad mjölk från traktens mjölkbönder och efter flera år av planering, nätverkande och byggande, levererades de första litrarna mjölk ut till butikerna under våren 2017.

Uppdrag

Inför lanseringen fick ohappa uppdraget att ta fram logotyp och förpackningsdesign för det kommande mejerisortimentet. Önskemålen från DellenMejeriet var att förpackningarna skulle vara lätta att känna igen, ha en lokal förankring och särskilja sig från de övriga producenterna på marknaden.

Design

Vi satte genast igång med skissarbetet vilket resulterade i tre olika designförslag – alla med sina egna grafiska uttryck. Valet föll på den mer stilrena versionen med den traditionella mjölkflaskan som du sedan en tid tillbaka hittar i mejerikylen i din butik. Designen ses nu på Lätt-, Mellan- och Standardmjölk, fil samt på den mindre förpackningen med Hälsingegrädde.

Förutom själva designen tog vi även fram förpackningstexter samt butiksmaterial som t.ex. affischer, dekaler och hyllvippor som nu pryder de butiker som har produkterna i sitt sortiment. Till lanseringen byggde vi även mejeriets webbsida (dellenmejeriet.nu), där man kan läsa mer om mejeriets utveckling och produktion.

Resultat

Hälsingemjölken har blivit en stor succé och DellenMejeriet ökar ständigt både sin produktionnivå och utbud för att möta den alltmer ökande efterfrågan. Att producera mjölk från lokala mjölkbönder och på så sätt korta ner transportsträckan mellan ko och mejeri, minskar inte bara miljöpåverkan utan hjälper även till att hålla landsbygden levande. Vi på ohappa är stolta över att få vara en del av framgången och vi ser fram emot många fler produkter från teamet på DellenMejeriet.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer? Kontakta oss så hjälper vi dig.

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy

Ange ditt telefonnummer så hör vi av oss så fort vi kan!

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy