Vänligen vänta medan meddelandet skickas...

Häggs

Webbsida och uppdatering grafisk profil

Familjeföretaget Häggs Bildemontering är södra Norrlands största bildemontering. Idag ägs och drivs företaget av två generationer Hägg. I drygt 40 år har de tagit hand om och demonterat bilar till såväl privatpersoner som företag och kommuner. Idag har företaget 40 anställda. Häggs Bildemontering vände sig till ohappa år 2015 då de önskade hjälp att ta fram en ny webbsida för sin verksamhet.

Uppdrag

ohappa fick i uppdrag att designa och utveckla en ny responsiv och mobilanpassad webbsida. Vi fick även i uppdrag att skriva samtliga texter på webbsidan. I samband med webbarbetet såg vi även över det grafiska uttrycket i företagets sociala kanaler. I uppdraget ingick även en ny logotype för företaget.

Resultat

ohappa ville ta bort bilden av en traditionell bilskrot och istället berätta om hur arbetet på Häggs Bildemontering går till. Hela 95 % av de bilar som skrotas återanvänds eller återvinns så verksamheten är betydligt mer miljövänlig än de flesta tror. Detta var viktigt att förmedla på den nya webbsidan.

Den nya webbsidan hade ett tydligt fokus på företagets kunder. Det skulle vara enkelt att lämna bilen för demontering, boka tid för däckbyte eller beställa reservdelar. De personer som har mest kundkontakter presenterades med foto och kontaktuppgifter på webbsidan för att ge ett personligt intryck.

Förutom en ny struktur och nytt textinnehåll fick den nya webbsidan ett utseendemässigt lyft med en ny logotype, nya bilder och ett nytt grafiskt manér.

Besök Häggs hemsidan här