Vänligen vänta medan meddelandet skickas...

Hexatronic

Produktlansering Viper

I oktober 2015 lanserade Hexatronic Cables & Interconnect Systems en helt ny generation mikrokablar inom Micronetsystemet – Hexatronic Viper.

Uppdrag

ohappa fick i uppdrag att ansvara för produktlanseringen av den nya serien, som skedde i samband med Elmässan i oktober 2015.

Arbetet innefattade allt från planering till produktion före, under och efter lanseringen.

För att tydligt kunna särskilja den nya generationen mikrokablar från Hexatronics övriga sortiment fick serien namnet Viper (huggorm) och en egen logotyp skapades. Resultatet, som blev en stilren logotyp med anspelning på huggtänderna från en ”Viper”, syns nu i all kommunikation rörande serien.

Film och säljpresentation

Fördelarna med Viper visualiserades genom en film som ohappa producerade. Filmen är också en del i den presentation som togs fram som säljstöd för Viper.

Webb och sociala medier

I samband med lanseringen fick också Viper stå i fokus på både Hexatronic Cables & Interconnect Systems webbsida och sociala kanaler.

Nyhetsbrev/Mailchimp

Före, under och efter mässan kommunicerades lanseringen via nyhetsbrev och sociala medier. Till en början som en hint om den nya produkten, för att därefter fokusera på kundfördelar och case.

Mässmaterial och giveaways

Eftersom Viper var det stora dragplåstret för Hexatronic under Elmässan var också mässmaterialet en viktig del i lanseringen. Monterväggarna pryddes av Viper och giveaways i form av graverade kabelhylsor togs fram.

Trycksaker

ohappa producerade allt tryckt material inför lanseringen av Viper, från annonser till en fyrsidig trycksak på två olika språk.

Efter lanseringen

Även efter den officiella lanseringen har Viper fått stort utrymme i Hexatronics marknadsföring. Den mailbaserade Viper-challenge är ett exempel. Tävlingen, där de medverkande fick visa upp sina Viper-kunskaper, fick stort genomslag och deltagarantalet var stort. 

Resultat

Responsen från kunderna lät inte vänta på sig och intresset för produkterna är fortsatt stort.

Vill du veta mer?

Står du inför en lansering? Kontakta oss så hjälper vi dig.

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy

Anna Westberg Engman

Projektledare

073-983 48 99

anna@ohappa.se

Ange ditt telefonnummer så hör vi av oss så fort vi kan!

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy