Vänligen vänta medan meddelandet skickas...

Järvzoo

Strategiskt arbete och nytt grafiskt grepp för Järvzoo

På Järvzoo i Järvsö upplever du nordens vilda djur på deras egna villkor. Längs en tre kilometer lång träpromenad möter du djur som björn, älg, ren, varg, myskoxe och lodjuri deras vilda vardag. En upplevelse som passar barn, familj och alla som är djur- och naturintresserade. Djurparken är öppen varje dag – året runt – och besöks årligen av ca 70 000 besökare.

Uppdrag

Järvzoo har flest besökare under sommarmånaderna. Utmaningen är att förlänga säsongen och locka besökare även andra tider på året.

Våren 2014 fick ohappa i uppdrag att bistå Järvzoo i det arbetet och rikta kommunikationen mot i första hand barnfamiljer och företag. 

Kommunikationsstrategi

För att förlänga säsongen på Järvzoo var vi tvungna att tänka nytt och vända oss till delvis nya målgrupper med marknadsföringen. Vi var noga med att lyfta fram att parken är öppen varje dag – året runt – i all marknadsföring. Vi marknadsförde Järvzoo som konferensanläggning för att locka dit företag i regionen under vår och höst och arrangerade roliga aktiviteter för barn under skolloven för att locka dit barnfamiljerna även under lågsäsong.

Nytt grafiskt manér

Vi arbetade därefter fram en ny grafisk profil för Järvzoo. Allt ifrån annonser, skyltar, profilkläder och trycksaker fick ett nytt gemensamt uttryck då vi förde in varma element som trä och orange i profilen samt ett tassavtryck som förstärkte den vilda känslan. Den nya grafiska profilen arbetades in successivt med start sommaren 2014. Sedan dess har ohappa producerat åtskilliga annonser, broschyrer, säljinformation, skyltar och vepor åt Järvzoo. 

Resultat

Sommaren 2015 satte Järvzoo nytt besöksrekord. Varghotellet på Järvzoo har nyligen renoverats och är fullbokat större delen av tiden. Barnfamiljerna börjar hitta till parken även under lågsäsong. Det nya Bergshotellet i Järvsö och Bergcykelparken drar mycket folk till regionen och har inneburit ett positivt lyft även för Järvzoo.

Samarbetet med Järvzoo pågår fortfarande.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi hur du kan ta nästa steg.

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy

Ange ditt telefonnummer så hör vi av oss så fort vi kan!

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy