Vänligen vänta medan meddelandet skickas...

Monitor

Konceptidé lansering av Monitor G5

Företaget Monitor utvecklar, marknadsför och säljer MONITOR - Sveriges främsta affärssystem för tillverkande företag. Företaget erbjuder även utbildning, konsulttjänster och support av systemet.

Idag används MONITOR av drygt 3000 företag, merparten i Sverige. Systemet säljs även internationellt via egna bolag och partners och är översatt till 14 språk. Med 40 års erfarenhet är Monitor idag marknadsledande leverantör av affärssystem i Sverige. Företaget omsatte drygt 250 miljoner 2015 och har 160 anställda.

Uppdrag

I slutet av 2015 blev ohappa kontaktade av Monitor som berättade att de hade något väldigt stort på gång. Hösten 2016 skulle de lansera nästa generations affärssystem. Ett system de ägnat närmare 8 år och 300 miljoner på att utveckla. Aldrig tidigare i företagets historia hade de lanserat en sådan stor och viktig nyhet. ohappa fick förtroendet att ta fram en konceptidé, ett namn och en logotype till systemet inför lanseringen.

Konceptarbete

Under ett antal veckor i december och januari arbetade ohappa fram några olika konceptidéer. Vi tog även fram skisser för att illustrera hur de olika koncepten skulle tillämpas grafiskt i form av inbjudningar, annonser, vepor, eventdekorationer etc. Vi skrev copytexter och arbetade med logotypen.

Resultat

Monitor fastnade för och köpte konceptidén ”Allt är sig likt. Allt är nytt”. Ett koncept som kommunicerar såväl trygghet som nyfikenhet. Som befintlig användare av Monitor ska man känna igen sig i det nya systemet och snabbt kunna börja använda det. Samtidigt ville vi skapa en nyfikenhet hos både befintliga och potentiella kunder kring den nya tekniska plattformen och de 10 000-tals nyheter i det nya systemet. Efter att ohappa presenterat hur konceptet var tänkt att användas så arbetade Monitor vidare med tillämpningen av konceptet och planering av eventet inhouse på Monitor.

Lanseringseventet hölls på Stockholmsmässan i slutet av september 2016. Utbildningar i befintliga MONITOR kombinerades med en pampig lansering av MONITOR G5 inför en publik på drygt 1000 personer. Det nya systemet har mottagits väldigt positivt och intresset är stort från såväl befintliga som potentiella kunder.

Läs mer om Monitor

Vill du veta mer?

Står du inför en lansering? Kontakta oss så hjälper vi dig.

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy

Ange ditt telefonnummer så hör vi av oss så fort vi kan!

När du skickar in detta formulär godkänner du vår sekretesspolicy