SPENDRUPS | Kundresa

Familjeföretaget med öl i blodet

Introduktion

B2B-kommunikation till restaurangkunder

Utbildningskoncept och kommunikationsmaterial, produktlansering av Linné – Spendrups vattenlösning Linné för restauranger, samt film- och katalogproduktioner – det är delar i ohappas uppdrag för Spendrups.

Arbetet består till exempel av:

  • Varumärkesarbete och produktion av material för Krogvis och Krogresor
  • Produktlansering
  • Film- och bildproduktion
  • Trycksaksproduktion
  • Presentationer

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som grundades 1897 i Grängesberg. Under åren har Spendrups samlat på sig mängder av kunskap, som bland annat förmedlas i form av ett växande utbildningsutbud riktat mot både företagare och personal inom krog och restaurang.

I dag drivs företaget i fjärde generationen med flera familjemedlemmar som aktiva eldsjälar i hjärtat av våra verksamheter. Spendrups har 1100 medarbetare, som jobbar i Grängesberg, Hällefors, Visby, Stockholm, Vårby och terminaler och säljkontor runt om i Sverige.

Produktlansering av vattenlösning Linné

Uppdraget startade med en videoproduktion som filmades i Stockholm på Orrefors Showroom och på en restaurang i Hudiksvall. Filmen kompletterades med tryckt material och en webbsida som fungerar som ett stöd för kunder och Spendrups säljare.

ohappa stod för webbutveckling samt innehållsproduktion. På webbsidan finns även en lönsamhetskalkylator där restaurangägarna kan räkna ut hur mycket de kan tjäna genom att använda Linné. Till Linnévattnet finns en karaff i tre utföranden som tagits fram i ett samarbete mellan formgivaren Erika Lagerbielke, Orrefors och Spendrups.

Uppdraget omfattade även förpackningsdesign.

ovanligtvanligtvatten.se

"Med stor lyhördhet, professionalism och kompetens tog sig ohappa an uppgiften och skapade vid sidan av införsäljningsfoldrar och annonsmaterial även hemsidan ovanligtvanligtvatten.se. ohappa skapade webben utifrån vår kravställning men gav själva egen input som gjorde den ännu bättre. Uppdraget innebar även att ohappa spelade in en film, vilken blev utomordentligt bra. Skönt att arbeta med en byrå som tänker själva och levererar över förväntan – dessutom i tid!"

Andreas Bjerketorp, Affärsområdeschef/Affärsutveckling, Spendrups Bryggeri AB