Dags att skrota pärmar och papper en gång för alla och börja göra digitala utbildningar?

Ohappa Logo SOME
ohappa
8 maj 2024


Svaret är ja – det är klart att ni ska utbilda digitalt. Det funkar lika bra oavsett om ni vill utbilda egen personal, återförsäljare, partners eller kunder. Och ja, det är faktiskt mycket enklare än vad många tror. Vi hjälper er att komma igång och kan utforma både innehåll och upplägg. Här får du några enkla tips som funkar.
Ohappa Bloggbild Dig Utb 02

Så här kommer du igång med digitala utbildningar

  1. Håll det enkelt i början. Att göra den första kursen behöver inte vara så avancerat. Säg att ni behöver säkerställa att alla, eller vissa på företaget har läst och förstått en rutin eller läst ett dokument. Att paketera uppgiften som en kurs gör att ni snabbt kan distribuera och säkerställa att samtliga har tagit del av informationen.

  2. Svara på fyra frågor. När ni ska utforma material till en kurs är det bra att besvara dessa fyra enkla frågor: – Vad är syftet med kursen? – Vad ska man ha förstått när den är slutförd? – Vem ska gå den? – Vad är nästa steg? Genom att sätta dessa fyra frågor på pränt blir innehållet enklare att utforma.

  3. Håll kurserna korta. Korta digitala kurser är att föredra eftersom det ökar chanserna att fler faktiskt genomför dem. Gör alltså inte kurserna alltför omfattande – dela hellre upp utbildningen i flera mindre delkurser.

  4. Använd bild, film och grafik. Med bilder och korta förklarande filmer blir alla kurser mycket mer levande, intressanta och givande. Det finns många enkla sätt att skapa film nu för tiden. Tänk på att det inte alltid behöver vara en person som pratar framför kameran – det går bra att även att använda grafik, presentationer, skärmbilder och mötesinspelningar.

  5. Kombinera digital och fysisk utbildning. Vissa gånger är det oslagbart att ses på riktigt. Det kan vara tillfällen när man behöver utföra praktiska moment, besöka en viss plats eller något annat. Genom en inledande digital utbildning kan du försäkra dig om att alla som kommer har tillräckliga förkunskaper. Det ger mer utväxling för alla involverade – den som leder kursen kan utgå från en viss kunskapsnivå och de som deltar vet att de får bästa tänkbara förutsättningar att tillgodogöra sig kursen.

  6. Följ upp och förnya. Passa på att samla in värdefull feedback från deltagarna. Genom en enkel utvärdering kan ni utveckla kursen så att den ger bästa tänkbara effekt.

  7. Välj en enkel plattform. Stora utbildningssystem är ofta både dyra och krångliga och många använder bara en bråkdel av alla funktioner man betalar för. Evercate, den plattform vi använder och rekommenderar – är enkel och lätt att arbeta med. Plattformen har allt ni behöver för exempelvis bild, film och digitala kunskapstester. Dessutom är den till skillnad från många större system väldigt kostnadseffektiv.

Vill du veta mer om digitala utbildningar?

Hör av dig!

 

Avatar

Marica Rastad

Projektledare

073-086 28 01 marica@ohappa.se
Avatar

Anna Engman

Projektledare

073-983 48 99 anna@ohappa.se

Fler nyheter

Filminspelning Spendrups
Ohappa Logo SOME
ohappa
3 april 2024

Kunduppdrag – spela in utbildningsfilm

Att spela in utbildningsfilmer på temat schysst arbetsmiljö, det var det här glada gängets uppdrag. I fyra korta filmer iscensattes situatio...

Vi förstår dig Kunder Film & video
Ohappa Bloggbild Dig Utb 01
Ohappa Logo SOME
ohappa
8 maj 2024

Fördelar med digitala utbildningar för HR, sälj och marknad

I sammanhanget är det uppenbart att digitala utbildningar inte bara är en investering utan också en nödvändighet. B2B-företag som använder d...

Vi förstår dig Utbildning